Top
De voordelen van houten speelgoed - Blog Toys
fade
4612
post-template-default,single,single-post,postid-4612,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De voordelen van houten speelgoed

waarom houten speelgoed

De voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed is er in allerlei soorten en maten, van blokkentoren tot poppenhuis. Al generaties lang groeien kinderen over de hele wereld op met dit robuuste, duurzame en tijdloze speelgoed. Houten speelgoed heeft heel veel voordelen ten opzichte van plastic speelgoed. Daarover lees je meer in deze blog.

 

Veilig voor kinderen

Houten speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en bevat daardoor geen giftige stoffen. Ook bestaat houten speelgoed uit grotere stukken, waardoor de kans kleiner is dat kinderen stukjes speelgoed inslikken. Bij de productie van plastic speelgoed komen giftige stoffen vrij die slecht zijn voor de natuur. Houten speelgoed is dus niet alleen veilig voor kinderen, maar ook beter voor het milieu.

 

Duurzaam

Houten speelgoed is robuust, stevig en daardoor erg duurzaam. Dankzij de stevigheid van het hout gaat het speelgoed minder snel kapot. Hierdoor kunnen kinderen eindeloos met het speelgoed spelen. Dat is niet de enige reden waarom houten speelgoed duurzaam is. Houten speelgoed is gemaakt van rubberbomen. Deze geven na ongeveer vijftien jaar geen rubber meer af en speelgoed producten gebruiken ze dan voor de productie van houten speelgoed.

 

Stimuleren van de creativiteit

Het moderne speelgoed is steeds vaker uitgerust met afleidende geluidjes en knipperende lampjes. Houten speelgoed is veel simpeler. Hierdoor hebben kinderen tijdens het spelen veel meer uitdaging en wordt de fantasie gestimuleerd. Bij een houten brandweerauto moeten kinderen het geluid van de sirene immers zelf maken.

 

Tijdloze vormgeving

Dankzij het simpele, tijdloze, maar prachtige vormgeving kan houten speelgoed generatie op generatie doorgegeven worden. Misschien heb je zelf nog speelgoed in de kast liggen dat nog van jou of jouw ouders is geweest. Het kopen van houten speelgoed is dus ook een kleine investering in de toekomst.

 

Bekijk ons uitgebreide assortiment houten speelgoed met ruim 3000 artikelen direct uit voorraad leverbaar!

 

1Bericht
  • kindermeubelsshop

    Wij zijn ook fan van houten speelgoed en meubeltjes. Bij het inrichten van een kinderhoekje wordt steeds meer gekozen voor een houten tafeltje en stoeltjes. Het ziet er heel leuk uit en daarbij is het inderdaad heel duurzaam en sterk. Dus zeker een goede keuze om voor hout te gaan.

    14 maart 2017 at 09:39 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.