Top
Met deze 10 vrijmarkt-tips is jouw kraampje met Koningsdag zo uitverkocht
fade
4737
post-template-default,single,single-post,postid-4737,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Met deze 10 vrijmarkt-tips is jouw kraampje zo uitverkocht

vrijmarkt-tips koningsdag

Met deze 10 vrijmarkt-tips is jouw kraampje zo uitverkocht

Tijdens de grote voorjaarsschoonmaak heb je de zolder leeggeruimd en schuur uitgemest. Spullen die daar al jaren onder het stof liggen zijn perfect voor de vrijmarkt op Koningsdag. Sta jij dit jaar samen met de kinderen bij een kraampje en wil je deze troep niet weer mee naar huis nemen? Dan zijn dit de tien ultieme verkooptips voor op de vrijmarkt.

 

1. Wees op tijd

Kom op tijd en kies een goede plek uit. In veel grote steden moet je extra vroeg zijn om een a-locatie op de vrijmarkt te bemachtigen. Kijk in de plaatselijke krant waar en vanaf wanneer je een plekje mag claimen.

 

2. Versier het kraampje

Zorg dat jullie kraampje opvalt. Gebruik slingers, ballonnen, oranje accessoires en als het is toegestaan muziek. Laat de kinderen bijvoorbeeld optreden om meer publiek naar jullie kraampje te trekken. En zorg ervoor dat het kraampje niet rommelig oogt, maar stal alles netjes uit net zoals in een winkel.

 

3. Zorg dat je voldoende wisselgeld hebt

Doe vooraf wat wisselgeld in een portemonneetje of kistje. Als de eerste klanten komen sta je tijdens het afrekenen niet te klungelen.

 

4. Zet de pronkstukken goed in het zicht

Zet de mooiste spullen goed in het zicht. Bijvoorbeeld op een tafel of vooraan op het kleedje. Mooie spullen laten je kraampje er meteen een stuk leuker uitzien en dat trekt weer klanten.

 

5. Maak van onderhandelen een sport

Onderhandelen hoort erbij op een vrijmarkt. Zet hoog in en bepaal van te voren wat je minimaal voor het item wilt hebben. Start dan de onderhandeling. Vertel eventueel het verhaal bij het item (van wie je het hebt gekregen, wat voor emotionele waarde het heeft, etc.). Hierdoor is de koper bereid om meer te betalen.

 

6. Zet een grabbelton neer

Heb je veel klein prullaria? Zet dan een grabbelton neer. Pak alle spulletjes in en stop ze in een grote ton gevuld met krantensnippers en papier. Laat de kinderen de leiding nemen over de grabbelton. Zij trekken de mensen aan en laten ze grabbelen. Heb je nog spullen nodig voor de grabbelton? Bekijk dan onze leukste grabbeltoncadautjes.

 

7. Verkoop naast spullen ook etenswaren en drinken

Bak zelf cakejes, maak koekjes, verkoop vers gemaakte sappen of ga rond met een schaal bitterballen. Eten verkoopt altijd, vooral als je het goed kunt ruiken. Maak samen met de kinderen allerlei lekkere snacks die de bezoekers naar jouw kraampje trekken.

 

8. Neem ook voor jezelf genoeg te eten mee

Tijdens de vrijmarkt heb je niet altijd de tijd om snel naar de frietkraam te rennen voor wat eten. Neem daarom genoeg broodjes, drinken en snacks mee om een knorrende maag en jengelende kinderen te voorkomen.

 

9. Leegverkoop

Loopt de dag op zijn eind en heb je nog spullen over? Houd dan een grote uitverkoop. Doe dit door korting te geven, combi-acties te doen of een loterij te houden. Maak bordjes en zet deze bij de spullen. Gebruik leuzen als ‘op = op’, ‘weg = pech’, ‘laatste items, wees er snel bij’, enzovoorts. Gouden tip: schaarste zet aan tot koop.

 

10. Houd rekening met het weer

Dit jaar blijft het zonnetje weg met Koningsdag en de kans op regen is aanzienlijk. Zet je spullen onder een zeil of in een strandtent. Neem daarnaast genoeg warme en droge kleding mee.

 

Met een goed gevulde portemonnee en een hoop rommel minder keer je aan het eind van de dag weer huiswaarts. Tijd om bij te komen met een paar heerlijke oranjetompoezen en een glas fris. Tel het geld wat jullie hebben verdiend en verzin samen met het hele gezin wat jullie hiermee gaan doen. Een Koningsdag om nooit meer te vergeten!

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.