Top
Het geheim van de verstelbare kinderschaats - Tips
fade
4311
post-template-default,single,single-post,postid-4311,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Het geheim van de verstelbare kinderschaats

verstelbare schaatsen kopen

Het geheim van de verstelbare kinderschaats

Kindervoeten groeien ongelooflijk snel. Een nieuwe schaats gaat daarom vaak niet langer dan een jaar mee. De winter daarop moeten er weer een paar nieuwe worden aangeschaft. Maar daar hebben schaatsfabrikanten iets op gevonden, namelijk de verstelbare kinderschaats. Daardoor heb je nooit meer gedoe met te grote of te kleine schaatsen en hebben kinderen deze winter nog meer schaatspret.

 

Wat is een verstelbare kinderschaats

Een verstelbare kinderschaats is een schaats die in maat verstelbaar is en groeit daardoor als het ware mee met de voeten van jouw kind. De meeste verstelbare schaatsen zijn tot drie maten verstelbaar, bijvoorbeeld van maat 32 tot maat 35, daardoor gaan ze langer dan één winter mee. Hieronder leggen we uit hoe een verstelbare schaats werkt.

 

Hoe werkt een verstelbare kinderschaats

De schaats verstellen is heel simpel. Bij de meeste schaatsen moet je een knop op de hiel indrukken, zodat je de schoen groter of kleiner kan maken door hem naar voor of achter te schuiven. Alleen de schoen wordt dan groter of kleiner, het ijzer verandert niet. De schoen van een verstelbare kinderschaats is een hardboot of semi-softboot schoen. Dit zijn schoenen die gemaakt zijn van stevig materiaal, zoals kunststof. Hierdoor behoudt de schoen zijn stevigheid als je hem groter of kleiner maakt.

 

Welke type verstelbare schaatsen zijn er

Bij Internet-Toys vind je verschillende type kinderschaatsen die in maat verstelbaar zijn. Zoals ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen, noren en glij ijzers. Op dit laatste type schaats hebben kinderen meer balans en kun je ze goed leren schaatsen. Tussen kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen zit weinig verschil. Meisjes schaatsen over het algemeen vaker op kunstschaatsen en jongens op ijshockeyschaatsen.

 

De voordelen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat de schaatsen langer meegaan dan een normale schaats en dat je daardoor een hoop geld bespaard. Een bijkomend voordeel is dat de schaatsen door meerdere kinderen, zoals broertjes of zusjes, gebruikt kunnen worden. Wanneer één van de kinderen na drie jaar uit de schaats is gegroeid, kan je hem doorschuiven naar een jonger broertjes of zusjes (Of neefje of nichtje natuurlijk).

 

De juiste maat kopen

Een verstelbare kinderschaats hoef je dus niet op de groei te kopen. Wanneer je geen verstelbare schaatst koopt, is het onverstandig om deze op de groei te kopen. Te grote schaatsen zorgen namelijk voor blaren en te kleine knellen de voeten af. Koop de schaats altijd in dezelfde maat als de maat van de normale schoen. Pas de schoen met het soort sok dat je tijdens het schaatsen gaat gebruiken, zoals dikke of dunne sokken. Als de schaatsen dan comfortabel om de voeten zitten, kan de schaatspret beginnen.

 

Heeft jouw kind al verstelbare schaatsen? Deel jouw ervaring in een reactie.

 

4 Berichten
  • Mark Veenstra

    “Koop de schaats altijd in dezelfde maat als de maat van de normale schoen. Pas de schoen met het soort sok dat je tijdens het schaatsen gaat gebruiken, zoals dikke of dunne sokken.”

    Typisch koop je een schaats juist een maat kleiner dan je normale schoen. Je hoeft namelijk niet af te wikkelen, zoals je dat met lopen doet. Koop je de normale maat, heb je dus eigenlijk teveel ruimte en krijg je sneller blaren.

    Passen met de sokken waar je ook mee wilt schaatsen is heel goed advies. Ik zou toevoegen dat dunne sokken gebruiken in schaatsen altijd de voorkeur heeft, omdat je dan minder bewegingen in je schaats hebt, dus meer controle en minder blaren.

    7 december 2017 at 11:30 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.