Top
Zo vader zo dochter - Blog Toys
fade
4620
post-template-default,single,single-post,postid-4620,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo vader zo dochter

vader-dochterband

Zo vader zo dochter

Steeds meer vaders zijn actief betrokken bij de opvoeding van hun kinderen. Met name bij de opvoeding van hun dochter krijgen zij een steeds belangrijkere rol. Vroeger had de vader vooral de rol als kostwinner, nu verandert deze rol meer en meer. Daarom is het belangrijk dat vaders de tijd nemen om samen met hun dochter te spelen, zodat zij zich ontwikkelen tot een zelfverzekerde, sterke jonge vrouw. Speelgoed merk Mattel deed onderzoek naar de rol van vaders bij de ontwikkeling van hun dochter.

 

De nieuwe rol van vaders

De traditionele rol van de vader verandert. Vaders krijgen steeds meer zorgtaken en zijn veel actiever betrokken bij de opvoeding van hun kinderen, met name bij de opvoeding van hun dochter. Toch speelt 72% van de vaders minder dan een half uur per dag met zijn dochter. Vaders die hier meer tijd aan besteden, dragen bij aan een positieve ontwikkeling van hun dochter. In het onderzoek van Mattel, bekend van onder andere Barbie, geeft 85% van de vaders aan het belangrijk te vinden om zijn dochter aan te moedigen een jonge sterke vrouw te worden. Ook gelooft 58% dat samen spelen met zijn dochter bijdraagt aan haar zelfvertrouwen.

 

Vaders en poppen

Toch is het niet gek dat vaders het lastiger vinden om met hun dochter te spelen, dan met hun zoon. Veel meisjes spelen graag met poppen en de meeste vaders zijn niet gewend om met een pop te spelen. In het onderzoek geeft 57% van de vaders dan ook aan dat zij niet weten hoe ze met poppen moeten spelen. Wel zegt 40% van de ondervraagde vaders vaker met zijn dochter te willen spelen. Volgens het Nederlandse Vader Kenniscentrum spelen zowel meisjes als jongens liever met hun vader dan met hun moeder. Vaak omdat het spel met vaders energieker, ongecontroleerd en uitdagender is. Daardoor durven dochters hun grenzen te verleggen en hun dromen waar te maken.

 

Dochters stimuleren

Het effect van de veranderende vaderrol zie je op latere leeftijd terug. In het onderzoek van Mattel vindt 58% van de vaders het belangrijk om zijn dochter praktische vaardigheden mee te geven en haar vrij te laten in de beroepskeuze. Doordat vaders steeds meer betrokken zijn bij de opvoeding van hun dochters, groeien de meisjes van nu uit tot sterke en ambitieuze jonge vrouwen die vol zelfvertrouwen hun dromen achterna jagen.

 

De vader-dochterband is dus erg belangrijk tijdens de opvoeding. Neem als vader daarom wat vaker de tijd om samen met je dochter te spelen, zodat ze uitgroeit tot een zelfverzekerde jonge vrouw.

 

#PapasDieBarbieSpelen

 

 

Het leukste speelgoed van Mattel vind je nu met extra veel voordeel bij Internet-Toys:

 

1Bericht
  • Naomi

    Vind het leuk dat vaders meer betrokken raken met dochters. Niet het stereotype vaders die met zoons voetballen, maar vaders die met dochters met de barbies spelen.

    22 maart 2017 at 10:12 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.