Top
Laat jouw kinderen de tuin ontdekken - Blog Toys
fade
27
post-template-default,single,single-post,postid-27,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Laat jouw kinderen de tuin ontdekken

buitenspelen

Laat jouw kinderen de tuin ontdekken

Een tuin biedt eindeloos veel mogelijkheden voor jezelf, maar ook jouw kinderen. Nu de vakantie weer voor de deur staat, wordt het een hele klus om jouw stuiterballen bezig te houden. Een klein beetje inspiratie voor de leukste kinderactiviteiten kan daarom geen kwaad.

 

Kamperen in de tuin

Naar bed! Het zijn de minst favoriete woorden van ieder kind en nu ze morgen geen school hebben, zien ze de noodzaak van bedtijd helemaal niet. Maak naar bed gaan daarom leuk en laat ze een nachtje in de tuin kamperen. Valt deze zomer door de regen letterlijk in het water, omdat het veel regent? Span dan een groot kleed over een tafel en laat ze daaronder kamperen.

 

Organiseer een circusmiddag

Trommel alle kinderen uit de buurt op voor een circusmiddag. Kinderen mogen verkleed als clown, acrobaat of andere circusartiest echte circusspelletjes spelen. Denk hierbij aan klos- en steltlopen, bellenblazen, ballonvouwen, springen op een pogostick of de diabolo zo lang mogelijk laten draaien. In het circus kan alles!

 

Tikkertje

Het meest simpele en toch altijd leuke spel is tikkertje. Er zijn honderden varianten, die jouw kinderen de hele dag kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan blinde tikkertje, slingertikketje, baltikkertje, ongelukstikkertje en nog veel meer!

 

Knutselen in de tuin

Laat jouw kinderen hun knutselwerkjes versieren met bloemen of steentjes uit de tuin. Laat ze eerst een mooie tekening maken en versier hem daarna met echte bloemen. Pluk ze samen uit de tuin en hang ze daarna op in huis.

 

Tuinieren

Is jouw tuin aan een onderhoudsbeurt toe? Tuinier eens samen met de kinderen. Je kunt ze ondertussen van alles over de verschillende bloemen en planten leren. Met speciaal kindertuingereedschap maak je tuin samen helemaal zomer klaar!

 

Kleurwedstrijd

Houd een kleurwedstrijd met stoepkrijt. Maak voor ieder kind vakken op het terras, waar zij hun aller mooiste creatie mogen tekenen. Laat een buurvrouw of buurman mee jureren. Het kind dat wint, kroon je tot stoepkrijt koning(in).

 

Buitenspeelmogelijkheden genoeg dus! Jouw tuin zal deze zomer een speelparadijs worden voor jouw kinderen. Binnen zitten is niet meer nodig! Weet jij nog andere leuke spelletjes voor in de tuin? Deel ze met ons en laat een reactie achter. Of deel dit bericht met andere ouders.

 

Zoek je het leukste buitenspeelgoed? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.

 

2 Berichten
 • Babette

  Mijn kinderen vinden het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ze helpen ook graag mama met onkruid weghalen. Al gaan er af en toe ook planten de afvalbak in…
  Maar ik kan buitenspelen alleen maar aanmoedigen!

  7 november 2017 at 14:55 Beantwoorden
 • Rianne

  Deze tijd vinden kinderen het belangrijker om met hun telefoontje of andere elektronica te spelen. Ik inspireer het juist heel erg om mijn kinderen buiten te laten spelen. Natuurlijk veranderen de tijden maar vind het heerlijk samen met ze naar buiten te gaan! We hebben onlangs een opblaaszwembadkasteel gekocht voor in de zomer en ze kijken er al naar uit om hem op te zetten 🙂

  29 maart 2018 at 08:41 Beantwoorden

Plaats een bericht