Top
Advies bij het kopen van een trampoline - Blog Toys
fade
4664
post-template-default,single,single-post,postid-4664,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Advies bij het kopen van een trampoline

trampoline advies

Advies bij het kopen van een trampoline

Een trampoline in de tuin geeft urenlang speelplezier. Kinderen kunnen eindeloos springen en even al hun energie kwijt. Daarom zie je bij steeds meer gezinnen met jonge kinderen een trampoline in de tuin staan. Ben je van plan om binnenkort ook een trampoline aan te schaffen, maar heb je vragen over de maat, het type trampoline en de veiligheid? Lees dan verder, want wij geven je in dit artikel uitgebreid advies over trampolines.

 

De vorm

De vorm heeft invloed op hoe de trampoline springt. Een ronde trampoline springt het fijnst, omdat deze door zijn vorm het gewicht gelijk verdeeld. Daarnaast heeft een ronde trampoline meer springoppervlak. Ondanks de ronde vorm plaats je dit type trampoline gemakkelijk in een hoek. Wanneer je een wat kleinere tuin hebt benut je daardoor de ruimte beter. Naast de ronde trampoline zijn er ook trampolines met een rechthoekige of ovale vorm. Een rechthoekige trampoline plaats je makkelijker in een hoek, maar springt een stuk stroever dan een ronde trampoline. Een ovale trampoline is een combinatie van de ronde en rechthoekige trampoline, maar heeft een smaller springoppervlak.

 

De maat van de trampoline

Trampolines zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Welke maat je kiest is afhankelijk van de grootte van de tuin. Hoe groter de trampoline is, hoe meer kinderen tegelijk kunnen springen. Dat heeft niet alleen te maken met het springoppervlak, maar ook met het gewicht dat de trampoline kan dragen. Een groot springoppervlak zorgt er tegelijkertijd voor dat de kans kleiner is dat kinderen tegen elkaar opbotsen tijdens het springen.

 

Trampoline op poten of ingraven

Naast de vorm en de maat kun je kiezen uit een trampoline op poten of een trampoline die je moet ingraven. Beide type trampolines hebben zo hun voordelen en nadelen.

 

Trampoline op poten

Een trampoline op poten zet je eenvoudig en snel op. Zodra je de trampoline in elkaar hebt gezet kunnen de kinderen meteen springen. Wanneer het kouder wordt en het voor de kids minder aantrekkelijk is om buiten op de trampoline te springen, berg je een trampoline op poten eenvoudig weer op. Voor kleine kinderen is het lastiger om op dit type trampoline te klimmen, waardoor er altijd een volwassenen in de buurt moet zijn.

 

Trampoline ingraven

Kinderen klimmen eenvoudig zelf op een ingegraven trampoline. Daarnaast valt een ingegraven trampoline minder op, zeker wanneer je een groene trampoline ingraaft in het gras. Wanneer je kiest voor een inground trampoline, moet je er rekening mee houden dat je een grote diepe kuil moet graven. Berg je de trampoline in de winter op, dan blijft er een groot gat achter in de tuin.

 

Plaats van de trampoline

Zorg dat er minimaal een halve meter vrije ruimte om de trampoline heen zit. Plaats de trampoline daarnaast niet in de buurt van bomen in verband met laag hangende takken waar kinderen tegenaan kunnen springen. Zorg dat een trampoline altijd op een zachte ondergrond staat en dat er geen harde of puntige voorwerpen onder de trampoline liggen. Zet de trampoline bijvoorbeeld op het gras of gebruik rubbertegels.

 

Veiligheidsnet

Veiligheid is het allerbelangrijkste op een trampoline. Kinderen moeten vrij en veilig in het rond kunnen springen. Met een veiligheidsnet voorkom je bijvoorbeeld dat kinderen tijdens het springen van de trampoline af vallen. Er zijn trampolines verkrijgbaar met veiligheidsnet, maar het veiligheidsnet is ook los verkrijgbaar. Het is belangrijk dat het net dezelfde maat heeft als de trampoline en evenveel palen heeft. Houd er rekening mee dat het net mee veert tijdens het springen en daardoor wat kan uitsteken. Controleer daarnaast regelmatig of er in het net geen gaten of scheuren zitten en of het net nog stevig genoeg om de trampoline zit.

 

Trampoline verankeren

Je verhoogt de veiligheid van een trampoline op poten door hem te verankeren in de grond. Met een speciale verankeringsset zet je de trampoline stevig vast in de grond. Hiermee voorkom je dat de trampoline wegwaait wanneer het hard waait. Maar ook tijdens het springen staat de trampoline hiermee een stuk steviger op de grond.

 

Een afdekhoes

Trek iedere avond een afdekhoes over de trampoline heen. Hiermee bescherm je het springdoek, de veren en de rand. De afdekhoes houdt het vuil van de trampoline en beschermt de vering tegen regen. Hiermee voorkom je dat de vering gaat roesten en het springdoek snel slijt. Met een afdekhoes gaat de trampoline een stuk langer mee.

 

Met deze tips vind je eenvoudig de ideale trampoline waar de kids eindeloos veel op kunnen springen en dollen. Heb jij nog andere tips? Deel ze met ons in een reactie!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.