Top
In vijf stappen naar een geslaagde spelletjesmiddag - Blog Toys
fade
4543
post-template-default,single,single-post,postid-4543,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

In vijf stappen naar een geslaagde spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag organiseren

In vijf stappen naar een geslaagde spelletjesmiddag

Staat het verjaardagfeestje van jouw kind binnenkort voor de deur? Of heb je een middag niets te doen? Organiseer dan een eens een spelletjesmiddag! Je hebt niet meer nodig dan een aantal leuke spelletjes, vriendjes, vriendinnetjes en wat creativiteit. Wil je van dit feestje een onvergetelijke spelletjesmiddag maken? Volg dan deze vijf eenvoudige stappen.

 

Kies een thema

Organiseer een spelletjesmiddag met een thema. Kies vervolgens spellen uit die bij dit thema passen en laat de gasten verkleed komen. Bijvoorbeeld een piratenthema met spellen als Stratego en Zeeslag. Of organiseer een spelletjesmiddag met een Oudhollandse spelletjes zoals Ganzenborden, domino, sjoelen en Rummikub. Een thema brengt nog meer plezier met zich mee!

 

Teams

Het spelen van een spelletje brengt al de nodige competitie met zich mee. Om nog een extra competitie-element aan de middag toe te voegen, verdeel je de kinderen in teams of in koppels. De kinderen moeten samenwerken om de verschillende spelletjes te winnen en verzamelen daarmee punten. Het team dat aan het eind van de middag de meeste punten heeft, wint.

 

Speelschema

Om chaos te voorkomen maak je van te voren een speelschema. Hang deze op, zodat ieder team weet waar ze naar toe moeten. Het ene spel zal langer duren dan het ander, stel daarom een tijdslimiet in per ronde. Als een spel dan nog niet is uitgespeeld, heeft het team dat dan voor staat gewonnen.

 

Prijzen

Bij een spelletjesmiddag horen natuurlijk ook leuke prijzen. De kinderen uit het winnende team krijgen een snoepzak en een medaille. Zo hebben ze echt het gevoel dat ze de enige echte spelletjes kampioenen zijn.

 

Eten en drinken

Zet kleine versnaperingen neer om de spelletjesmiddag helemaal af te maken. Zorg voor limonade, snoep, koek en andere lekkernijen. Organiseer je een spelletjesmiddag met een thema? Maak dan hapjes die bij het thema passen.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.