Top
Spelenderwijs leren - Blog Toys
fade
4132
post-template-default,single,single-post,postid-4132,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Spelenderwijs leren

Spelenderwijs leren

Spelenderwijs leren

Kinderen leren het makkelijkst terwijl ze spelen. Terwijl ze druk in de weer zijn met hun favoriete speelgoed hebben ze niet door dat ze allerlei vaardigheden leren. Het is daarom erg belangrijk dat kinderen veel spelen en bewegen en niet passief voor de tv of achter de computer zitten. Zo is er speciaal educatief speelgoed dat aansluit bij de lessen op school, maar ook met normaal speelgoed leren ze van alles. Met speelgoed wordt leren leuk!

 

Leren is leuk

Tijdens het spelen leren kinderen allerlei handige vaardigheden, zoals knijpen, tillen, delen en nog veel meer. Door veel te spelen ontwikkelen ze hun motoriek en de sociaal-emotionele vaardigheden. Onbewust draagt het spelen bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Het is daarom belangrijk om jouw kind te stimuleren om een aantal uur per dag te spelen, met vriendjes of alleen.

 

Educatief speelgoed als trigger

Educatief speelgoed leert kinderen allerlei vaardigheden op een leuke manier. Zo leren kinderen met Loco Mini van alles over taal, lezen en rekenen. De allerjongste trainen hun motoriek met het leukste activity speelgoed. Dit speelgoed triggert kinderen door de vrolijke kleuren, geluiden en lichten. Spelenderwijs leren ze knijpen, duwen, trekken vasthouden en andere belangrijke vaardigheden. Spelen is dus niet alleen leuk, maar ook heel nuttig!

 

Knippen en plakken

Knutselen stimuleert de creativiteit van kinderen. Laat kinderen eerst een voorbeeld na tekenen, kleuren of plakken en laat ze daarna steeds vaker hun gang gaan met hun eigen creaties. Door de creativiteit te stimuleren, leren kinderen probleem oplossend denken. Deze vaardigheden komen weer van pas op school. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze een moeilijke som op verschillende manieren kunnen benaderen om tot de uiteindelijke oplossing te komen.

 

Bewegen

Kinderen leren beter wanneer ze veel kunnen bewegen. Tijdens het bewegen worden er nieuwe zenuwcellen gemaakt. Deze cellen staan in verbinding met elkaar en door veel te bewegen worden deze verbindingen verstevigd. Als kinderen tijdens het spelen veel bewegen, worden de hersenen gestimuleerd en leren kinderen makkelijker.

 

Hoe stimuleer jij jouw kind(eren) om te spelen met speelgoed? Laat het ons weten in een reactie!

1Bericht
  • ICTindustrie

    Denk dat dit inderdaad de allerbeste manier om te leren is. Als je iets leuk vind ben je natuurlijk heel erg geïnteresseerd in iets, als je dit kan combineren met leren gaat het allemaal gelijk een stuk makkelijker.

    Groetjes

    24 november 2016 at 09:57 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.