Top
Puzzelen met kinderen - Waarom puzzelen goed voor ze is
fade
4191
post-template-default,single,single-post,postid-4191,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Puzzelen met kinderen

puzzelen met kinderen

Puzzelen met kinderen

Puzzelen, kinderen zijn er soms uren zoet mee. Het vinden van het juiste stukje is soms lastig, maar als de puzzel af is, zijn ze ontzettend trots op zichzelf. En naast dat puzzelen heel leuk is, is het ook super goed voor hun ontwikkeling. Dus trek op een regenachtige herfstdag eens een puzzel uit de kast.

 

Soorten en maten

Puzzels zijn er in allerlei soorten en maten. Hoe meer stukjes een puzzel heeft, hoe moeilijker hij is. Laat kinderen vanaf 1 jaar beginnen met een vormenpuzzel. Hiermee leren ze allerlei vormen herkennen en oefenen ze hun motoriek. Door een puzzel met een specifiek thema te pakken, leren ze ook meer over een bepaald onderwerp, zoals de brandweer, boerderij of de jungle.

 

De volgende stap

Wanneer het leggen van een vormen puzzel jouw kind steeds makkelijker afgaat, kun je overstappen naar een legpuzzel, blokkenpuzzel of vloerpuzzel. Het aantal stukjes bepaalt de moeilijkheidsgraad, dus begin met een puzzel met maximaal 10 stukjes en breid dit stap voor stap uit. Kinderen beleven er nog meer plezier aan als ze merken dat ze er steeds beter in worden. En terwijl zij geconcentreerd de stukjes op de juiste plek leggen, heb jij tijd om een wasje te draaien.

 

Oefening baart kunst

Tijdens het puzzelen ontwikkelt jouw kind allerlei handige vaardigheden die ook van pas komen op school en in het dagelijks leven. Zo ontwikkelen ze door te puzzelen het ruimtelijk inzicht, dit komt weer van pas tijdens het lezen, rekenen en schrijven. Door regelmatig een puzzel te leggen, leren ze ook te ordenen, te sorteren en problemen op te lossen.

 

Trots

Wanneer ze de puzzel helemaal af hebben overheerst bij kinderen het gevoel van trots. Zeker als je ze uitdaagt door ze telkens een puzzel te laten leggen met meer stukjes dan de vorige. Glunderend van trots zullen ze het eindresultaat aan je laten zien. En jij bent natuurlijk net zo trots als zij zijn. Is het na een middagje puzzelen nog niet gestopt met regenen? Kruip dan samen op de bank met een glas prik of een kopje thee voor wat extra quality time.

 

Is jouw kind een echt puzzelwondertje? Welke puzzel legt hij of zij het liefst? Laat het ons weten in een reactie.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.