Top
Oud en nieuw vieren met kinderen doe je zo! 4 Praktische tips
fade
4420
post-template-default,single,single-post,postid-4420,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kinderen voorbereiden op oud en nieuw

oud en nieuw vieren met kinderen

Kinderen voorbereiden op oud en nieuw

Voor kinderen is oud en nieuw een bijzonder feest. Ze mogen extra lang opblijven en het vuurwerk knalt om twaalf uur de lucht in. Wat moet je als ouder doen als je kind bang is voor de harde knallen van het vuurwerk of niet tegen weinig slaap kan? Met de tips uit deze blog ga je samen fijn het nieuwe jaar in.

 

Voorbereiden

Voor kinderen is oud en nieuw soms best een beetje spannend. Het vuurwerk en het laat opblijven brengt vaak meer spanning met zich mee dan ze zelf toegeven. Bereid jouw kind daarom vast voor op oud en nieuw. Vertel bijvoorbeeld waarom er vuurwerk wordt afgestoken en wat er om twaalf uur gebeurd. Knutsel of teken samen het nieuwjaarsfeest, zodat jouw kind alles beter kan inbeelden. Voor kinderen die bang of angstig zijn, is het fijn om uit te leggen wat je die avond precies gaat doen. Komt er visite of ga je op visite? Mogen ze wakker blijven of maak je ze wakker? En wat gebeurd er als het vuurwerk wordt afgestoken? Zorg op de avond zelf voor genoeg afleiding met bijvoorbeeld spelletjes, zodat ze niet de hele tijd bezig zijn met wat er komen gaat. En door samen over oud en nieuw te praten haal je de spanning weg.

 

Wakker maken of slapen

Je kunt zelf het beste inschatten of je jouw kind moet laten slapen of vlak voor twaalf uur even wakker maakt. Vier je oud en nieuw met andere gezinnen? Overleg dan wat zij doen. En overleg ook met jouw kind. Misschien geven hij of zij zelf al aan dat het liever blijft slapen.

 

Om twaalf uur

Om twaalf uur schiet de kurk van de champagne af en breng je met iedereen een toost uit op het nieuwe jaar. Zorg dat je voor de kinderen ook iets hebt, zodat ze mee kunnen toosten. Denk hierbij aan kinderchampagne of appelsap. Op die manier hebben ze het gevoel dat ze er een beetje bij horen.

 

Vuurwerk

Ieder kind reageert verschillend op vuurwerk. De één is bang en blijft liever binnen, terwijl de ander juist naar buiten rent om alle mooie kleuren in de lucht te bekijken. Kinderen ouder dan vijf jaar kun je prima een sterretje geven. Zijn jouw kinderen daar te jong voor? Vier het dan met confetti,  ballonnen en lampionnen en laat papa het vuurwerk afsteken.  

 

Hoe ga jij oud en nieuw vieren met de kinderen? Deel jouw tips en ervaringen in een reactie!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.