Top
De Kinderkunstweek leert kinderen alles over de hedendaagse kunst
fade
4684
post-template-default,single,single-post,postid-4684,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De Kinderkunstweek

kinderkunstweek 2017

De Kinderkunstweek

De Kinderkunstweek is een initiatief van Stichting Kinderkunstweek. Waar voorgaande edities alleen scholen van het basis- en speciaal onderwijs in Zeeland konden mee doen, nemen er dit jaar voor het eerst ook scholen buiten Zeeland deel. De Kinderkunstweek duurt tien dagen van 22 maart tot en met 2 april. De stichting wil in deze periode kinderen kennis laten maken met de moderne hedendaagse kunst.

 

Kinderkunstweek 2017

Het thema van 2017 is: ‘Kijk, zo zijn wij!’ Janpeter Muilwijk is dit jaar de maker van het kunstwerkje voor de Kinderkunstweek 2017. Scholen kunnen zich inschrijven voor de Kinderkunstweek en ontvangen dan minimaal één lespakket. Hiermee gaan de kinderen aan de slag en leren ze van alles over de kunst van nu. Ook openen verschillende galeries, musea en ateliers hun deuren speciaal voor de kinderen die deelnemen aan de Kinderkunstweek.

 

Het doel van de Kinderkunstweek

Stichting Kinderkunstweek wil met de Kinderkunstweek kinderen kennis laten maken met de moderne en hedendaagse beeldende kunst. Ze laten de kinderen de kunst beleven en leggen het accent op creativiteit, samenwerken, zelfreflectie, kritisch nadenken en goed leren kijken. Hiervoor worden de leerkrachten van de basisschool ingezet. Zij ontvangen bij inschrijving lesmateriaal voor in de klas. Ook organiseert Stichting Kinderkunstweek allerlei activiteiten in musea, galeries, culturele instellingen en bij kunstenaars zelf. Aan het eind van deze week hoopt de stichting dat kinderen enthousiaster zijn over kunst en het niet als saai en stoffig zien.

 

Kinderkunstweek op school

Scholen die zich opgeven voor de Kinderkunstweek ontvangen lespakket met een ideeënboek als inspiratie en leidraad voor de leerkrachten. In het lespakket zitten ook Kinderkunstbonnen. Hierop kunnen zij stickers verzamelen door deel te nemen aan twee activiteiten op school en twee in hun vrije tijd. Met vier stickers kunnen de kinderen voor €10,- een echt kunstwerk kopen, gemaakt door Janpeter Muilwijk.

 

Zelf knutselen

Zelf kleuren, knippen en plakken is natuurlijk net zo leuk als het bezoeken van een museum. Maak bijvoorbeeld na het bezoek aan een museum, galerie of kunstenaar samen met je kind het kunstwerk na dat jullie het mooiste vonden. Verzamel alle knutselspullen die jullie nodig hebben om het kunstwerk na te maken en geef er je eigen draai aan. Want knutselen is goed voor de creatieve ontwikkeling van het kind, net als kunst.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.