Top
Kerst vieren met kinderen - Een fijne kerst om nooit meer te vergeten
fade
4417
post-template-default,single,single-post,postid-4417,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kerst vieren met kinderen

Kerst vieren met kinderen

Kerst vieren met kinderen

De kerst staat bijna voor de deur. De familiebezoekjes en een heerlijk lang kerstdiner staan dan allemaal op de planning. In deze drukke tijd vallen de kinderen vaak buiten de boot, omdat de ouders druk zijn met doen van alle inkopen en het bereiden van het feestmaal. Hierdoor worden ze hangerig, zeurderig en slaat tijdens de kerstdagen de verveling toe. In dit artikel geven tips over kerst vieren met kinderen, zodat het hele gezin dit jaar een onvergetelijke kerst heeft.

 

Knutselen

Maak voor de kinderen een knutselhoekje waar ze kunnen knippen, kleuren en plakken. Leg leuke kerstkleurplaten neer of knutsel mooie kerstversiering die je daarna in het huis ophangt.

 

Spelletjes

Laat de gasten een spel meebrengen en houd een spelletjesmiddag. Spellen zoals Monopoly, Ganzenbord en Mens-Erger-Je-Niet zijn leuk voor alle leeftijden. Deel de groep op in teams en speel tegen elkaar. Het team dat de meeste spellen wint heeft de spelletjesmiddag gewonnen en hoeft niet mee op te ruimen.

 

Samen het kerstdiner bereiden

Iedereen mag een gerecht bedenken. Loot van te voren wie welk gerecht mag bedenken. Doe samen met de kinderen de boodschappen voor het eigen bedachte gerecht. Laat ze ook helpen met de bereiding van het eten. Ze kunnen bijvoorbeeld de groenten snijden (Als ze oud genoeg zijn) of de marinade mengen.

 

Wandelen

Van de hele dag binnen zitten worden kinderen loom en hangerig. Maak daarom een mooie kerstwandeling door de stad of in het bos. Veel steden en dorpen zijn mooi verlicht of organiseren leuke kerstactiviteiten, zoals een tijdelijke schaatsbaan.

 

Een kerstfilm kijken

Een minder gezellige optie als het huis vol zit met gasten, maar als je de kerst dit jaar alleen met het gezinnetje viert is een kerstfilmmarathon de perfecte manier om de dag door te brengen. Kruip samen op de bank onder een dekentje en kijk de leukste kerstfilms onder het genot van een kop warme chocomel met slagroom.

 

Cadeautjes

Koop voor ieder kind een klein cadeautje en leg dat ingepakt onder de boom. Bedenk vervolgens leuke opdrachten die ze moeten uitvoeren voordat ze het cadeautje mogen pakken. Bijvoorbeeld een kerstliedje zingen of meehelpen bij het opruimen.

 

Hoe ga jij de kerst vieren met kinderen? Laat het ons weten in een reactie.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.