Top
Hoe moet je boeken kaften in 5 simpele stappen
fade
4981
post-template-default,single,single-post,postid-4981,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hoe moet je boeken kaften

Hoe moet je boeken kaften

Hoe moet je boeken kaften

Als de schoolboeken binnen zijn, is het weer tijd om de boeken te kaften. Na een heel schooljaar en een lange zomervakantie ben je misschien vergeten hoe dit ook al weer moest. Daarom leggen we in dit artikel stap voor stap uit hoe je boeken kaft. In vijf simpele stappen heb jij het kaftpapier puntgaaf om het boek heen zitten.

 

Boeken kaften

Door de boeken te kaften blijven de boeken schoon en raken ze niet beschadigd. Het klusje kost je wat tijd, maar je bespaart er aan het eind van het jaar een boete mee. Wil je het boeken kaften leuker maken? Plan dan samen met je vrienden of vriendinnen een boeken kaft-middag in, want samen is leuker dan alleen.

 

Wat heb je nodig

  1. Kaftpapier
  2. Schaar
  3. Plakband
  4. Etiketten

 

Hoe moet je boeken kaften – stappenplan

Stap 1: het boek leg je open op het kaftpapier. Knip nu het papier op maat en zorgt ervoor dat je aan alle zijdes een strook van 5 cm overhoudt.

 

Boeken kaften

 

Stap 2: vouw de linkhelft van het kaftpapier nu op de rechterhelft, zodat er precies in het midden een vouwlijn ontstaat.

 

Stap 3: leg het boek open in het midden van de vouwlijn. Vouw nu de stroken aan de linker- en rechterzijde om de boekenkaft heen.

 

boeken kaften

 

Stap 4: knip bij de rug van het boek een schuine inkeping in het kaftpapier. Begin breed en eindig even smal als de rug van het boek. Haal het boek uit de kaft en vouw de inkepingen naar binnen.

 

Boeken kaften

 

Stap 5: vouw nu alle stroken om de kaft van het boek en plak ze vast met een plakbandje. Plak het plakband alleen op het kaftpapier, niet op het boek.

 

 

Stap 6: plak op de voorkant van het boek een etiket. Daarop schrijf je het vak waarvoor je het boek nodig hebt, je naam en klas.

 

Supertip: het kaftpapier beschadigt het snelst bij de randen van het boek. Plak daarom een stukje tape om de randen heen, zodat het kaftpapier het hele jaar door heel blijft.

 

Kaftpapier

Kaftpapier in trendy kleuren en met hippe prints vrolijken jouw schoolboeken op. Dat maakt het leren en huiswerk maken een stuk leuker.

 

Check, check. Heb jij al jouw schoolspullen al in huis? Met deze schoolspullen checklist weet je zeker dat je goed voorbereid aan het nieuwe school jaar begint.

 

Bekijk hier ons cool to school-magazine en scoor jouw schoolspullen met extra veel voordeel:

banner_CTS

2 Berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.