Top
Halloween pompoen maken - Pompoen uithollen
fade
4186
post-template-default,single,single-post,postid-4186,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

DIY Herfstvakantie pret: Halloween pompoenen maken

halloween pompoen maken

DIY Herfstvakantie pret: Halloween pompoenen maken

Je kunt een pompoen op heel veel verschillende manieren versieren. Je kunt ze uithollen, beschilderen of beplakken. Wanneer je de pompoen uitholt, kun je er een kaarsje inzetten, waardoor hij een griezelig effect krijgt en het is een super leuke bezigheid voor in de herfstvakantie. Maar hoe maak je een Halloween pompoen?

 

Pompoen uithollen

 

Benodigdheden

  • Pompoen, het liefst een grote
  • Mes
  • Lepel
  • Pen of stift
  • Waxinelichtje

Snijd met het mes voorzichtig de bovenkant van de pompoen af en haal hier de pitten en het vruchtvlees vanaf. Doe dit zelf of blijf erbij als de kinderen dit doen. Nu kun je beginnen met het uithollen door met de lepel het vruchtvlees en de pitten weg te scheppen. Laat dit klusje over aan je kinderen, zodat zij lekker kunnen kliederen. Als de pompoen helemaal leeg is teken je het gezicht met pen of stift. Snijd het getekende gedeelte vervolgens weg. Zet het kaarsje in het midden van de pompoen en steek hem aan. De bovenkant leg je weer op de pompoen en klaar is kees!

 

Pompoen versieren

Wil je jouw kinderen de pompoen liever helemaal zelf laten versieren? Pak dan de verf en knutselspullen uit de kast. Een pompoen kun je namelijk ook hartstikke mooi beschilderen. Schilder met mooie herfst kleuren en plak er plaatjes en stickers op. Laat jouw kinderen met hun eigen creativiteit de pompoen versieren, zodat je unieke Halloween versiering in huis hebt staan.

 

Heb je zelf nog leuke tips voor het versieren van een pompoen? Laat het ons weten in een reactie.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.