Top
De fidget spinner: de nieuwste rage onder kinderen (en volwassenen) - Blog Toys
fade
4794
post-template-default,single,single-post,postid-4794,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De fidget spinner: de nieuwste rage onder kinderen (en volwassenen)

Fidget spinner

De fidget spinner: de nieuwste rage onder kinderen (en volwassenen)

Na de loombandjes en Pokémon Go wordt het schoolplein nu beheerst door een nieuwe rage: de fidget spinner. Dit kleine hebbeding bestaat al twintig jaar, maar is de laatste maanden enorm populair geworden bij kinderen en volwassenen. Het verlaagt stress en helpt kinderen met ADHD, ADD en autisme. Hoe? Dat lees je hier.

 

Wat is de fidget spinner

De fidget spinner is een klein speeltje dat ongeveer net zo groot is als je handpalm. In het midden zit een kogellager die je tussen je duim en wijsvinger klemt. Door met een andere vinger de wieken een zetje te geven, gaat hij draaien. Doordat de wieken perfect zijn uitgebalanceerd, blijft de fidget spinner eindeloos draaien. Het zacht zoemende geluid dat je dan hoort werkt stress verlagend bij kinderen en volwassenen.

 

 

 

Waar is de fidget spinner voor bedoeld

De fidget spinner is in eerste instantie bedoeld voor kinderen met ADHD, ADD, autisme en angst. Het zoemende geluid werkt ontspannend en verlaagt de stress. Tegelijkertijd is de fidget spinner een soort bezigheidstherapie, waardoor kinderen het piekeren even los kunnen laten. Voor kinderen met ADHD en ADD vervult het de nood aan beweging, waardoor ze zich beter kunnen concentreren. En dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Toch zijn er ook experts die het speeltje zien als afleiding. Voor beide theorieën zijn er nog geen wetenschappelijke bewijzen.

 

Waarom is dit speeltje zo populair

Less is more. De eenvoud van de fidget spinner heeft het speeltje ontzettend populair gemaakt. Met een paar simpele bewegingen heb je uren speelplezier, zonder dat je er bij na hoeft te denken. Ook duiken er op internet steeds meer video’s waarop jongeren coole trucjes met de fidget spinner doen. Sindsdien is de gadget bij kinderen mateloos populair.

 

Wil jij ook een fidget spinner? Bij Internet-Toys kost deze coole gadget nu slecht €2,95. Wees er snel bij, want ze vliegen de deur uit!

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.