Top
Herfst knutselwerkjes maken - DIY
fade
4213
post-template-default,single,single-post,postid-4213,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

DIY: herfst knutselwerkjes

herfst knutselwerkjes

DIY: herfst knutselwerkjes

In de herfst kun je van de gevallen bladeren, kastanjes en eikeltjes mooie herfst knutselwerkjes maken. In deze knutsel blogpost leggen we uit hoe je leuke dieren maakt van kastanjes en eikels. Verzamel deze in de tuin of in het bos en ga samen met jouw kind aan de slag.

 

Herfst knutselwerkjes

 

Benodigdheden:

  • 1 Grote kastanje
  • 4 Eikels met dop
  • Dikke naald
  • Schaar
  • Lucifers
  • Lijm of lijmpistool
  • Tandenstokers
  • Eventueel verf

 

Het baby diertje

Stap 1: Voor het lijfje van het baby diertje heb je twee eikels nodig. Haal de dop voorzichtig van de eikels af en zorg dat ze niet breken, want je hebt ze later nog nodig.

 

Stap 2: Leg de eikels op hun zijkant en prik met de naald twee gaten naast elkaar. Hier prik je dan vervolgens de tandenstokers in. Prik daarna een gat in het uiteinde van beide eikels en verbind ze met een tandenstoker. Je kunt er ook voor kiezen om ze vast te zetten met lijm. Zorg er wel voor dat de puntjes aan de achterkant van de eikel naar voor en achter wijst.

 

Stap 3: Pak een nieuwe eikel, hiermee ga je het hoofdje maken. Haal voorzichtig de dop van de eikel af en leg deze ook op de zijkant. Maak nu in het midden een gat met de naald. Vervolgens prik je aan de andere kant twee gaten naast elkaar voor de oren. Steek hier de lucifers in met het rode kopje omhoog.

 

Stap 4: Maak in aan de voorkant van het lijfje nu ook een gat en verbind door middel van een tandenstoker het hoofdje en lijfje met elkaar.

 

Stap 5: Als laatste zet je de staart op het lijfje. Prik in de achterkant weer een gat en plaats hier een tandenstoker of lucifer in.

 

Het moederdier

Stap 1: Begin dit keer met het hoofd. Hiervoor heb je een eikel nodig. Haal de hier weer voorzichtig de dop vanaf en leg hem op de zijkant. Prik twee gaten voor de oren en zet hier twee lucifers in met het rode kopje naar boven.

 

Stap 2: Vervolgens maak je een gat met de naald aan de onderkant van het hoofd. Hierin stop je een tandenstoker, zodat je het hoofd straks met het lijfje kunt verbinden.

 

Stap 3: Je gaat nu de poten maken. Hier heb je vier tandenstokers, de dopjes van de eikels en lijm voor nodig. Knip aan één kant de scherpe punt van de tandenstokers af en zorg dat ze even lang blijven. Vervolgens lijm je de poten vast op de bolle kant van het dopje en laat je ze even drogen.

 

Stap 4: Pak nu de kastanje en prik aan de onderkant vier gaten en maak een gat aan de voorkant en prik hier het hoofd in vast. In de andere vier gaten stop je de poten.

 

Stap 5: Maak nog één gat aan de achterkant van de kastanje voor de staart en stop hier een lucifer of tandenstoker in. Als laatste kun je de diertjes nog beschilderen met verf. Wanneer ze gedroogd zijn, zet je ze op een schaal met herfstbladeren en je hebt met jouw herfst knutselwerkje meteen hele leuke herfstdecoratie voor thuis gemaakt.

 

Stuur een foto van jouw knutselwerkje naar ons toe op Facebook of Instagram en de mooiste ingestuurde herfst knutselwerkjes posten wij in een bericht op Facebook of Instagram.

 

Wil je ook met herfstbladeren knutselen? Bekijk dan ook onze andere herfst DIY.

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.