Top
De nationale voorleesdagen: voorlezen is goed voor de ontwikkeling
fade
4488
post-template-default,single,single-post,postid-4488,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De Nationale Voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari tot en met 4 februari 2017 organiseert het CPNB de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wil de stichting het voorlezen aan kinderen door volwassen stimuleren. Bekende Nederlanders lezen voor op scholen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Lees jij graag samen met jouw kind voor het slapen gaan? Wij geven je tips over hoe je het voorlezen nog leuker maakt!

 

Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn door de stichting Collectief Propaganda van het Nederlandse Boek in het leven geroepen. Hiermee willen zij volwassen stimuleren meer voor te lezen aan kinderen. Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van het kind. Ook blijkt dat kinderen die vaak zijn voorgelezen op latere leeftijd vaker zelf lezen en makkelijker leren.

 

Voorlezen

Voorlezen is dus erg belangrijk tijdens de opvoeding. Een kwartier per dag samen lezen of voorlezen levert later al heel veel voordelen op. Zo ontwikkelen kinderen een beter gevoel voor taal en leren ze makkelijker op school. Ook kun je door voor te lezen moeilijke dingen bespreken. En daarnaast is samen lezen gewoon ontzettend fijn.

 

Voorlees tips

Voorlezen kan op een heleboel manieren en ieder kind reageert daar anders op. Met deze tips maak je het voorlezen nog leuker. Kinderen raken gewend aan gewoonten en rituelen. Lees daarom altijd op het zelfde moment van de dag aan ze voor op een fijne knusse plek waar jullie niet gestoord kunnen worden. Kinderen willen vaak meerdere keren uit één boek voorgelezen worden. Het helpt ze om het verhaal beter te begrijpen. Probeer na het voorlezen over het verhaal na te praten en doe dit iedere keer vanuit een andere invalshoek. Maak gebruik van stemmetjes bij de verschillende karakters uit het boek om het verhaal nog levendiger te maken. Wil je het verhaal een extra twist geven? Lees het verhaal dan niet uit, maar bedenk samen een nieuw einde. Hiermee stimuleer je de fantasie.

 

Moeilijke dingen bespreken

Tijdens het voorlezen kan je samen moeilijke dingen bespreken, zoals pesten, ziekte of de dood. Door een verhaal te kiezen dat bij het moeilijke onderwerp past en het daarna te bespreken, snappen kinderen beter wat er speelt en wat er gaat gebeuren. Je hoeft niet alleen lastige onderwerpen te bespreken tijdens het voorlezen. Je kunt jouw ook voorbereiden op leuke dingen, zoals de komst van een broertje of zusje.

 

Voorlezen is erg belangrijk voor kinderen. Daarom heeft Internet-Toys tijdens de Nationale Voorleesdagen de leukste kinderboeken voor een kleine prijs.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.