Top
Cyber Monday - Shoppen voor de feestdagen met hoge kortingen
fade
4319
post-template-default,single,single-post,postid-4319,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Cyber Monday: Strooien met korting

cyber monday

Cyber Monday: Strooien met korting

Waarschijnlijk vliegen de Black Friday deals en Cyber Monday aanbiedingen je al het hele weekend om de oren. Deze Amerikaanse gebruiken zijn sinds een paar jaar naar Nederland overgewaaid en daar zijn we ontzettend blij mee, want hierdoor kun jij heel voordelig al jouw inkopen doen voor de feestdagen. Maar wat is Cyber Monday en waar komt het vandaan?

 

Thanksgiving

De derde donderdag in november vieren ze in Amerika en Canada Thanksgiving. Officieel wordt er dan bedankt voor de oogst en alle andere goede dingen die dat jaar zijn gebeurd. Tegenwoordig is Thanksgiving vooral een dag waarop de hele familie bij elkaar komt en samen kalkoen eet. De dag na Thanksgiving (vrijdag) zijn de meeste Amerikanen en Canadezen vrij. Op deze dag gaan zij dan shoppen voor de kerstcadeautjes. Omdat winkelcentrums dan druk worden bezocht, en het er zwart ziet van de mensen, wordt deze dag ook wel Black Friday genoemd. Op deze dag stunten winkeliers met aantrekkelijke kortingen om het kerstinkopenseizoen te openen.

 

Cyber Monday

Cyber Monday is het online zusje van Black Friday en vindt traditiegetrouw plaats op de eerste maandag na Thanksgiving. Omdat veel Amerikanen thuis vroeger geen goede internetverbinding hadden, deden ze veel online aankopen op het werk. Daarom ontstond er op maandag na Thanksgiving een piek bij alle online winkels. Ook hier wordt dan gestunt met acties en mooie aanbiedingen, zodat de klanten hun kerstinkopen heel voordelig kunnen doen.

 

Black Friday en Cyber Monday in Nederland

Hoewel er in Nederland geen Thanksgiving wordt gevierd, zijn Black Friday en Cyber Monday wel overgewaaid vanuit Amerika. En in Nederland hebben we dubbel geluk, want omdat Thanksgiving in november valt, vallen Black Friday en Cyber Monday voor Sinterklaas én Kerstmis. Hierdoor kunnen we dus al onze inkopen voor de feestdagen voordelig doen, God bless America.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.