Top
Hup naar buiten! - Blog Toys
fade
4175
post-template-default,single,single-post,postid-4175,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hup naar buiten!

hup naar buiten

Hup naar buiten!

Nu het steeds kouder begint te worden, kruipen kinderen liever voor de tv of hangen ze met hun neus boven een tablet. Actief buitenspelen wordt omgeruild voor passief naar een scherm staren. Maar ook wanneer het kouder wordt, kunnen kinderen nog prima buitenspelen en in de herfstvakantie hebben ze hier de hele dag de tijd voor. Dus trek ze een jas aan en hup naar buiten!

 

Hersenen kweken

Stilzitten belemmert de ontwikkeling van jouw kind. In de periode na de zomervakantie hebben ze veel lange schooldagen gehad die ze grotendeels zittend hebben doorgebracht. Daarom is belangrijk dat kinderen na school en in de vakanties weer in beweging komen. Door veel te bewegen ontwikkelen de hersenen zich beter, waardoor ze makkelijker leren. Ook bevordert buitenspelen de ontwikkeling van de motorische en sociaal-emotionele vaardigheden. Door te klimmen en te klauteren leren ze hun lichaam onder controle te houden en door samen te spelen leren ze te delen, samenspelen en leren ze meer van de wereld om zich heen.

 

Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed maakt het buitenspelen nog veel leuker en het stimuleert kinderen om ook echt naar buiten te gaan. Buitenspeelgoed geeft kinderen handvaten om met hun eigen fantasie en creativiteit een spel te bedenken. En wat is er nu leuker dan in de herfst tussen de gekleurde bladeren te spelen?

 

Speelhuisjes en speeltoestellen

Op een speeltoestel of in een speelhuisje kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Hier bedenken ze bijvoorbeeld leuke rollenspellen, zoals vadertje en moedertje of zijn ze voor heel even een echte prinses in hun eigen speelkasteel.

 

Schommels en glijbanen

Een schommel of glijbaan daagt kinderen uit om naar buiten te gaan. Zwieren ze nog hoger dan gisteren of glijden ze nog sneller naar beneden? Na een lange schoolperiode zijn ze er wel aan toe om een weekje iedere dag te rennen en te gillen door de tuin. Wanneer ze door de lucht op een schommel zweven of hard van de glijbaan roetsjen, kunnen ze zichzelf even laten gaan.

 

Loopfietsen en trapvoertuigen

Een trapvoertuig of loopfiets is het perfecte speelgoed waarmee ze lekker gek kunnen doen. Ze racen door de tuin en over straat, maar ontwikkelen tegelijkertijd allerlei motorische vaardigheden. Op een loopfiets leren ze bijvoorbeeld hun evenwicht te bewaren en op een trapvoertuig leren ze hoe ze moeten sturen en trappen tegelijkertijd. Zonder dat ze het door hebben, leren ze zo de basis van het fietsen, waardoor het leren fietsen een stuk makkelijker gaat.

 

Hoe krijg jij jouw kinderen in herfstvakantie naar buiten? Deel jouw tips met andere ouders en laat een reactie achter.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.