Top
Autovakantie met kinderen - Zo voorkom je geruzie en gezeur
fade
4885
post-template-default,single,single-post,postid-4885,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo houd je het gezellig op de achterbank

autovakantie met kinderen

Zo houd je het gezellig op de achterbank

De zomervakantie staat bijna voor de deur. De laatste lessen worden op school afgerond en jij bent de lange autorit naar een warm vakantieoord al langzaam aan het voorbereiden. De koffers en de strandspullen haal je vast van zolder, je zorgt dat alle zomerkleding op tijd is gewassen en maakt een uitgebreide inpaklijst, zodat je niets vergeet. Als na een lang schooljaar de zomervakantie begint, zijn jullie helemaal klaar om te vertrekken. Maar hoe zorg je ervoor dat de kinderen zich niet vervelen tijdens de lange autorit? Je leest het hier.

 

Autovakantie met kinderen

Een lange autorit naar de vakantiebestemming met jonge kinderen op de achterbank is een uitdaging. Als de verveling toeslaat, is de rust voorbij en ben je de resterende kilometers bezig om ruzies te sussen en het gejengel te stoppen. Je moet ze dus continu bezighouden, zodat ook jij ontspannen aan de vakantie begint.

 

Tablet

Installeer de favoriete apps van de kids op de tablet en download een paar leuke films voor onderweg. Maak van te voren afspraken hoe lang elk kind op de tablet mag spelen. Zo voorkom je ruzie. Laad de tablet voor jullie vertrekken helemaal op en neem een auto-oplader mee, waarmee je de tablet ook onderweg oplaadt.

 

Speel een spelletje

Door een spelletje te spelen vliegt de tijd. Ken je het spelletje dierenslang? Iemand noemt een dier en de volgende speler moet een nieuw dier noemen met de laatste letter van het eerder genoemde dier. De speler die geen dier kan noemen of dubbel noemt, is af. Of speel ik ga op vakantie en ik neem mee. Wil je even rust? Speel dan wie het langste stil kan zijn.

 

Doeboek

Geef ieder kind een doeboek. Deze staan vol met opdrachten, spelletjes en puzzels waarmee ze uren zoet zijn. Neem in een etui genoeg pennen, (kleur)potloden en stiften mee.

 

Nekkussens

Van een lange autorit word je loom en hangerig. Een nekkussen geeft ondersteuning aan het hoofd en de schouders als de kids wegdommelen op de achterbank. Ze krijgen hierdoor geen last van hun nek en kunnen heerlijk doorslapen. En als ze wakker worden, zijn jullie weer heel wat kilometers verder.

 

Verrassingszakjes

Gedragen de kids zich goed tijdens de reis? Deel dan kleine cadeautjes uit zoals verrassingszakjes. Wat er in de zakjes zit weet niemand, maar het houdt ze weer even bezig met iets nieuws.

 

Stoelendans

Wissel na een stop van zitplaats. Laat één van de kinderen voorin zitten en neem zelf plaats op de achterbank.

 

Zonneschermen

De felle zon op een autoruit is geen pretje. Hierdoor kun je niet fijn naar buiten kijken en het is vaak heel warm, hoe hard de airco ook blaast. Plak daarom een zonnescherm op het raam, zodat de kinderen beschut zitten en toch naar buiten kunnen kijken.

 

Lezen

Zijn jouw kinderen oud genoeg om te kunnen lezen? Neem dan een aantal populaire kinderboeken mee. Dit houdt ze niet alleen bezig, maar ze oefenen tegelijkertijd ook hun leesvaardigheid. Kleine tip: laat ze niet lezen terwijl je over een slingerende bergpas rijdt. Dit veroorzaakt wagenziekte.

 

Door de kinderen bezig te houden begin ook jij ontspannen aan de vakantie. Heb jij nog andere tips voor onderweg? Deel het met ons in een reactie.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.