Top
5 Leuke activiteiten in aanloop naar kerst - Blog Toys
fade
4332
post-template-default,single,single-post,postid-4332,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

5 Leuke activiteiten in aanloop naar kerst

kerstactiviteiten met kinderen

5 Leuke activiteiten in aanloop naar kerst

Nu de Sint het land uit is, mogen de kerstballen van zolder en kan het versieren van het huis beginnen. Het is natuurlijk extra leuk om dit samen met jouw kinderen te doen. Maar er zijn nog veel meer dingen die het hele gezin in de kerstsferen brengen, de vijf leukste lichten we uit in deze blog.

 

De kerstboom versieren

Kies samen een mooie boom uit bij de bouwmarkt en versier hem daarna met het hele gezin. Doe zelf de lampjes in de boom en laat de kinderen helpen met het ophangen van de kerstballen. Laat iedere kind om en om een plekje voor de ballen uitzoeken. De boom wordt nog mooier met een zelfgemaakte kerstbal van ieder kind. Download hier een doe-het-zelfkerstbal en print hem uit, versier hem met stiften, verf en glitters en zoek een mooi plekje in de boom. Zo maken jullie samen een unieke en sfeervolle kerstboom.

 

Adventskalender

Een adventskalender is leuk, spannend en het leert jouw kind geduld te hebben. Het liefst maken kinderen de adventskalender in één keer open, maar het is veel leuker om iedere dag een kleine verrassing te hebben. Ieder kind mag één vakje openen per dag. Doe dit ’s ochtends bij het ontbijt, zodat de dag vrolijk begint. Lukt het ze om de kalender tot de laatste dag te bewaren? Geef ze dan een kleine beloning, zoals een klein presentje of laat ze bepalen wat jullie die dag eten.

 

Kerstpuzzels maken

Is het buiten koud en ligt er geen sneeuw waarin jullie kunnen spelen? Maak dan een grote kop warme chocomel en trek een kerstpuzzel uit de kast. Zoek naar de juiste stukjes en leg ze op de goede plek. Een puzzelen met de kids is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling. Hiermee trainen ze de fijne motoriek en als ze klaar zijn ze natuurlijk super trots. En een leuke kerstlegpuzzel of een kerstpuzzel van Ministeck brengt jullie helemaal in de kerstsferen.

 

Kerstkaarten schrijven

Bij Kerst horen kerstkaarten, want wat is er nu leuker dan een kerstkaart te ontvangen van familie en vrienden en ze daarna allemaal op te hangen. Schrijf samen een kaart voor klasgenootjes en bedenk een mooie kerstwens. Schrijf je kerstkaarten namens het hele gezin? Laat de kinderen dan hun eigen naam op de kaart schrijven.

 

Schaatsen

Een heleboel steden en dorpen openen rond de feestdagen een tijdelijke ijsbaan. Een leuke activiteit die leuk is voor het hele gezin. Neem zelf schaatsen mee of huur ze en heb samen de grootste ijspret. Bekijk hier welke tijdelijke ijsbanen er bij jullie in de buurt zijn geopend. Zijn jullie uitgeschaatst? Geniet dan van een lekkere kop warme chocomel met slagroom bij één van de horecapunten.

 

Wat onderneem jij graag met jouw kids in aanloop naar de kerst? Laat het ons weten in een reactie!

1Bericht
  • Alles voor kids

    Mijn kids vinden het geweldig om bezig te zijn. Ik geef ze ieder elk jaar een klein kerstboompje die ze helemaal naar hun eigen smaak kunnen versieren! Dit vinden ze echt prachtig!

    6 februari 2017 at 16:14 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.